Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΞΙ.Α. - Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Όχι στην μετατροπή των εγκαταστάσεων των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών

 

Όχι στην μετατροπή των εγκαταστάσεων των Σχολών της Ελληνικής Αστυνομίας

σε κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών


Στις Ομοσπονδίες μας απευθύνθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Αχαρνών κ. Σωτήρης Ντούρος και ζήτησε άμεση συνάντηση με τα προεδρεία, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του, ευθύς μόλις έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει τη λειτουργία Κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στον περιβάλλοντα χώρο των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα.


Κατά τη συνάντηση που επακολούθησε στα γραφεία μας, ο κ. Δήμαρχος μας εξέφρασε απερίφραστα την αντίθεσή του σε μια τέτοια εξέλιξη, καταγγέλλοντας αφενός την προχειρότητα με την οποία ενεργεί το αρμόδιο Υπουργείο και αφετέρου τις δυσμενείς επιπτώσεις του εγχειρήματος, τόσο στη ζωή της πόλης όσο και σε αυτή καθ’ αυτή τη λειτουργία του χώρου, που όπως τόνισε, ανήκει στο δήμο Αχαρνών και έχει παραχωρηθεί από το δήμο στην Ελληνική Αστυνομία για συγκεκριμένες χρήσεις. Προς τούτο ζήτησε την στήριξη των Ομοσπονδιών και την ανάληψη κοινών δράσεων προκειμένου να αποτραπεί η υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου μας.
Εκ μέρους των Ομοσπονδιών, τονίστηκε ότι δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση και θεωρούμε αδιανόητο ότι έχει ληφθεί μια τέτοια απόφαση συστέγασης παράνομων μεταναστών με εκπαιδευόμενους δόκιμους αξιωματικούς, αλλά και με μετεκπαιδευόμενα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων κρατικών φορέων, τα οποία όχι μόνο εκπαιδεύονται, αλλά και διαβιούν κατά την περίοδο των σπουδών τους εκεί.
Είναι αδιανόητο στο εναρμονισμένο με τις εκπαιδευτικές απαιτήσεις περιβάλλον και δίπλα στο σκοπευτήριο, το μοναδικό αστυνομικό χώρο για βολές, αίφνης να δημιουργείται μια και μάλιστα ανοικτή, όζουσα εστία συνεχόμενων αφιξοαναχωρήσεων οχημάτων με στοιβαγμένους χιλιάδες ταλαίπωρους και υγειονομικά ανεξέλεγκτους συνανθρώπους, που κατά πώς φαίνεται θα παραμένουν εκεί άγνωστο για πόσο χρονικό διάστημα, «κατοχυρώνοντας» δικαιώματα …πραγματικού γκέτου, με υπερυψωμένες σκοπιές και συρματοπλέγματα, διαμαρτυρίες των εγκλείστων και των αλληλέγγυων ένθεν κακείθεν, απόπειρες αποδράσεων κ.λ.π….
Δεν είναι δυνατόν ένα πρόβλημα δεκαετιών να επιχειρείται να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά και με ημίμετρα σ’ ένα δεκαήμερο, στο παραπέντε των εκλογών και μάλιστα για άλλη μια φορά εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αναμένουμε από την Αστυνομική Ηγεσία, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αρθρώσει το δικό της ΟΧΙ, καθώς αν αυτό το απαράδεκτο εγχείρημα συντελεστεί θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέες περιπέτειες τον πολύπαθο Οργανισμό μας.
Τέλος, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου επανάληψης του ίδιου φαινομένου σε μια ιδιαίτερα εύθραυστη περίοδο. Όλα δείχνουν ότι οι ιθύνοντες τίποτε απολύτως δεν διδάχτηκαν από το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε επί μήνες πέρυσι στην Κερατέα και χρειάστηκε, ενόψει του Πάσχα, η παρέμβαση ψύχραιμων φωνών, όπως αυτή των Ομοσπονδιών μας για να επικρατήσει επιτέλους η λογική…


ds poaxia_poasy_no_sfrag