Μήνυμα συμπαράστασης (Π.Ο.ΑΞΙ.Α.- Π.Ο.ΑΣ.Υ.) στην 48ωρη απεργία των Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 

ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ
ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

Στο πλαίσιο των αποφάσεων των συνδικαλιστικών μας οργάνων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας, αυτονόητο είναι ότι παρά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μας χθες στην Αθήνα, δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα.


Απεναντίας, διευρύνουμε ακόμα περισσότερο τον αγωνιστικό μας ορίζοντα, ενημερώνουμε την κοινωνία, τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς και τους τοπικούς παράγοντες για τα αιτήματά μας, ώστε να φτάσει παντού το μήνυμα αντίστασής μας.
Δεν προσκυνάμε, αρνούμαστε να αποδεχθούμε μια πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών μας και καταδικάζει στη φτώχεια και την απαξίωση τους ένστολους.
Οι Ομοσπονδίες μας ενόψει της συζήτησης και της ψήφισης στη Βουλή του νέου προϋπολογισμού, το αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιήσουν νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, ενώ με αφορμή την 48ωρη πανελλαδική διαμαρτυρία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο δίκαιο αγώνα τους, καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση ότι προσφέρει «γη και ύδωρ» στους τραπεζίτες, στο παρασιτικό κεφάλαιο, στους δανειστές και στους κερδοσκόπους και με πρόσχημα τη σωτηρία της Χώρας, σαρώνει ό,τι απέμεινε από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της κοινωνίας, που αποκτήθηκαν με αγώνες και θυσίες ολόκληρο τον προηγούμενο αιώνα.
Σας καλούμε, λοιπόν, να συνεχίσουμε την πορεία μας πιο δυνατά και πιο μαχητικά, κάνοντας αισθητή την αγωνιστική μας δράση και παρουσία στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχουν διοργανώσει για αύριο και μεθαύριο οι τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα τοπικά σωματεία των άλλων κλάδων των εργαζομένων, δίνοντας και το δικό μας στίγμα σε τοπικό επίπεδο στις έδρες σας. Ο αγώνας είναι βαθιά κοινωνικός, καθώς δεν αφορά στενά συντεχνιακά αιτήματα, αλλά την ίδια την ύπαρξή μας ως εργαζομένων που αγωνίζονται για μια ευνομούμενη πολιτεία με δημοκρατικές αρχές και κανόνες λειτουργίας σεβαστούς από όλους.


ds poaxia_poasy_no_sfrag