Ανακοίνωση περί της κατάργησης με υπηρ. πρόταση των εξόδων μετάθεσης

 

ΕΠΙΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ


Καταργούν με υπηρεσιακή πρόταση και τα έξοδα μεταθέσεων

 

Το Νομοθέτημα Π.Δ. 100/2003 το οποίο κατοχύρωσε την υπηρεσιακή και κοινωνική αξιοπρέπεια των Αστυνομικών βάλλεται ξανά, για δεύτερη φορά μετά τον Σεπτέμβριο του 2008, η κατάρριψη και αποσάθρωσή του οποίου θα επιφέρει κατάφορα νέο πλήγμα κατά των εργαζόμενων Αστυνομικών και των οικογενειών τους.

Με τα υπ’ αριθμ. 301/3/8 από 20-01-2011 και 3 από 21-01-2011 έγγραφα μας αναφερθήκαμε αναλυτικά στους λόγους για τους οποίους η πλειοψηφία των προτεινόμενων ως πρωτοβουλία του Αρχηγείου με Σχέδιο Π.Δ. αλλαγών του Κώδικα Μεταθέσεων (το οποίο μας παραδόθηκε δήθεν για διαβούλευση;) είναι απορριπτέες και καταδικαστέες από το σύνολο του Αστυνομικού Προσωπικού καθώς εμφορούνται από αγκυλώσεις και νοοτροπίες που καθηλώνουν τον Αστυνομικό Υπάλληλο στον αναχρονισμό και τον οδηγούν στην υποβάθμιση.
Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα παραπάνω, με την υπ’ αριθμ. 6001/1/5/1257-β από 28-1-2011 διαταγή με θέμα: «Τακτικές Μεταθέσεις Υπαστυνόμων (άρθρο 7 παρ.7 Ν.3686/08), Αρχιφυλάκων, Υπαρχιφυλάκων, Αστυφυλάκων έτους 2011», το Αρχηγείο καταργεί τα έξοδα των μεταθέσεων, όπως και το εισηγήθηκε με το προτεινόμενο από αυτό Σχέδιο Π.Δ., πριν καν αυτό νομοθετηθεί (Προς τι αυτή η πρεμούρα;, Που ακούστηκε ποτέ τέτοιο πράγμα για υπηρεσιακή διαταγή που προκαταλαμβάνει κάτι το οποίο ακόμα δεν ισχύει;).
Πώς είναι δυνατόν ενώ έχουμε υποστεί κάθετες μειώσεις των αποδοχών μας που στις περιπτώσεις των χαμηλόβαθμων με λίγα χρόνια υπηρεσίας να τίθεται και θέμα επιβίωσης, η ίδια Υπηρεσία, πέραν της Τρόικας να εισηγείται τέτοια απαράδεκτα μέτρα αντί να ορθώνει σθεναρό ανάστημα για την προστασία της αποστολής των Αστυνομικών;
Πώς είναι δυνατόν αυτή την κρίσιμη συγκυρία να επιχειρείται αυτή η περαιτέρω οικονομική υποβάθμιση του Έλληνα Αστυνομικού με συνέπεια και την ηθική καταρράκωσή του, προκαλώντας εύλογη οργή και αγανάκτηση ;
Πώς είναι δυνατόν την στιγμή που καλούμε την Πολιτική και Αστυνομική Ηγεσία σε διάλογο παρουσιάζοντας πρόταση για την μεταρρύθμιση της Ελληνικής Αστυνομίας επιστημονικά τεκμηριωμένη από την άλλη να παρουσιάζονται από την Αστυνομική Ηγεσία ως δεδομένες τέτοιες μεθοδεύσεις;
Αν ανατρέξουμε στη μνήμη μας, το ίδιο έγινε τον Σεπτέμβριο του 2008 καθώς μια μέρα μετά την συνάντησή μας με την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στην επιχειρούμενη τότε θεσμική μας απαξίωση, παρουσιάστηκε το τότε ανοσιούργημα.
Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία και τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να μην επιτρέψει την εξέλιξη αυτού του ολισθήματος και την κατάργηση των εξόδων μετάθεσης.
Καλούμε την Αστυνομική Ηγεσία και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για το τόσο σημαντικό ζήτημα του Κώδικα Μεταθέσεων να αποσύρει και να μην επιτρέψει να γίνουν πράξη οι προτεινόμενες με το Σχέδιο Π.Δ. αποτρόπαιες μεταβολές του Π.Δ. 100/03 και να συστήσει όπως έχουμε ζητήσει, επί της ουσίας την σύσταση επιτροπής με την συμμετοχή μας για το τι ακριβώς χρειάζεται να βελτιωθεί στον Κώδικα Μεταθέσεων όπως επιτάσσουν οι αρχές μιας δημοκρατικής λειτουργίας του Οργανισμού. (Αυτό που κυρίαρχα δημιουργεί προβλήματα είναι η πλήρης υποβάθμιση της εκπαίδευσης, η παντελής ανυπαρξία ποιοτικών κριτηρίων διασφάλισης και ανάδειξης των φίλεργων και ικανών και η παντελής απουσία κριτηρίων μέτρησης της ποιοτικής απόδοσης ή μη των Αστυνομικών Υπηρεσιών).
Καλούμε τέλος όλους τους συναδέλφους να βρίσκονται σε εγρήγορση για οποιεσδήποτε ήθελε αποφασιστεί κινήσεις – αντιδράσεις, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας μας.

ds poaxia_poasy_no_sfrag