Επίσκεψη Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στη Β' Δ.Α. Δωδεκανήσου

20170713 150657 1024x768Στο πλαίσιο των επισκέψεων του προεδρείου της Ομοσπονδίας μας στις Περιφερειακές Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό την αμφίδρομη επικοινωνία με τους συναδέλφους μας και την  καταγραφή των προβλημάτων τους, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας και ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Θέμις Καλαμάτας επισκέφθηκαν,  στις 13 Ιουλίου 2017, την Διεύθυνση Αστυνομίας Β’ Δωδεκανήσου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νησί της Κω, υπήρξε εκτενής ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική διοίκηση της αστυνομίας τόσο από τον νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης, Αστυνομικό Διευθυντή, κ. Κωνσταντίνο Κοκορόσκο, όσο και από τον Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση, τον έπαρχο κ. Γιώργο Χαλκιδιό καθώς και τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κω και Νισύρου, κ. Ναθαναήλ.

Ειδικότερα, τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η έλλειψη προσωπικού που δεν είναι βέβαια φαινόμενο τοπικό, αλλά πανελλαδικό καθώς και η έλλειψη οχημάτων.  Παρά ταύτα, η νέα διοίκηση έχει δρομολογήσει σειρά παρεμβάσεων όπως η εμφανής αστυνόμευση με πεζές και εποχούμενες περιπολίες σε 24ωρη βάση σε όλο το νησί,  ενισχύοντας έτσι το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων της περιοχής και των τουριστών που κατακλύζουν το νησί της Κω. Ήδη έχει λειτουργήσει το νεοϊδρυθέν Κέντρο Επιχειρήσεων (100) το οποίο κατευθύνει και συντονίζει τις αστυνομικές δράσεις τόσο των πεζών και εποχούμενων περιπολιών όσο και των υπολοίπων αστυνομικών υπηρεσιών στα άλλα νησιά της Διεύθυνσης. Επίσης, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών, ιδρύθηκε Τμήμα Τροχαίας Κω, το οποίο θα λειτουργήσει τις προσεχείς ημέρες αφού διασφαλίστηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ο χώρος που θα το στεγάσει, ενώ θα λειτουργήσει τις προσεχείς ημέρες Αστυνομικός Σταθμός στην Ψέριμο αφού διασφαλίστηκε σε συνεργασία με το δήμο το αναγκαίο οίκημα.

20170713 130005 1024x76820170713 145342 1024x76820170713 140739 1024x768

Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός της δρομολόγησης λεωφορείου για τη μεταφορά του προσωπικού από την έδρα της Διεύθυνσης προς το ΠΡΟΚΕΚΑ Κω και το ΚΥΤ στο Πυλί.

Το μεταναστευτικό, όπως διαπιστώσαμε κατά την επίσκεψή μας, τελεί υπό έλεγχο σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί ότι εξακολουθεί να απορροφά μεγάλο αριθμό δυνάμεων κυρίως δε στις μεταγωγές αλλοδαπών προς την Αθήνα, ένα πρόβλημα που πρέπει να τύχει συνολικής αντιμετώπισης.

Από τις συναντήσεις μας, συνολικά, διαπιστώθηκε η απόλυτη ικανοποίηση των τοπικών αρχών τόσο για τις παραπάνω πρωτοβουλίες της νέας Διοίκησης όσο και για την άριστη συνεργασία της με τον νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης, γεγονός που δεσμευτήκαμε να μεταφέρουμε προς την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το προσεχές διάστημα η Ομοσπονδία θα συνεχίσει τις επαφές της στην Ένωση Αξιωματικών Βορείου Αιγαίου, όπου πρόσφατα συγκροτήθηκε μετά από χρόνια σε σώμα το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο, έτσι ώστε να βρεθεί κοντά στους συναδέλφους και να καταγράψει κι εκεί τα προβλήματα και τις προτάσεις τους για την επίλυσή τους.

Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας, αγωνιζόμενοι για μια καλύτερη αστυνομία κοντά στον πολίτη με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των στελεχών της.

2014 poaxia no ypografes