Ημερολόγιο

Μάρτιος.2024
19
Τρίτη
09:12
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 10

Εβδομάδα 48

Μήνας 1317

Σύνολο 467182

Το περιοδικό μας...

Ημέρα μνήμης των Ηρώων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας

Poaxia Poasy1IMG 89256 564x768Με την καθιερωμένη τιμητική εκδήλωση της Ημέρας Μνήμης των Ηρώων του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, το συνδικαλιστικό μας κίνημα, σήμερα, το Α’ Ψυχοσάββατο, έπραξε και πάλι το χρέος του, ως όφειλε.

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας εκπροσωπήθηκε δια του Προϊσταμένου του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Ταξίαρχου κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΥ.

Οι Ομοσπονδίες μας, ανέδειξαν και πάλι το βαρύ χρέος της πολιτείας έναντι των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, αλλά και των εν ενεργεία, που βιώνουν τη διαχρονική απαξίωση, όταν ακόμα δεν έχουν λάβει μια πειστική απάντηση, γιατί το λειτούργημά τους δεν έχει αναγνωρισθεί ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό;

Στην Αθήνα, η επιμνημόσυνη δέηση έγινε στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου μετά από τους επιμνημόσυνους λόγους της Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κας Κατερίνας ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, του  Ταξίαρχου κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΥ, του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννη ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑ και του Προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΥ, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Πεσόντων που έχει ανεγερθεί από το 2006 στο προαύλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και εκπέμπει έναν αναλλοίωτο ιστορικό συμβολισμό.

IMG 8884 1024x284

Ο γλύπτης Ευάγγελος Μήτσου, αρχιφύλακας εν αποστρατεία, πιστεύοντας ότι με την πράξη του αυτή θα εξέφραζε το ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στις οικογένειες των αδικοχαμένων συναδέλφων μας,  φιλοτέχνησε το συγκεκριμένο έργο, «Φυλάσσει την πόλιν». Μία πόλη μέσα στην οποία ζει και κινείται ο αστυνομικός. Μπροστά στο άγαλμα τοποθέτησε γλυπτό σιδήρου που απεικονίζει την αστυνομία ως προστάτη και ασπίδα των πολιτών. Φαντάζεται τον αστυνομικό, στον τελευταίο εναγκαλισμό με την οικογένειά του και την ψυχή του μέσω της ασπίδας, να αποχωρίζεται το σώμα.

Στην επιμνημόσυνη δέηση χοροστάτησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος, εκπροσωπώντας τον μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Νεκτάριος ΚΙΟΥΛΟΣ.

                      IMG 8977 1024x768602 3 30a

Τον οφειλόμενο φόρο τιμής απέδωσαν στους Πεσόντες στο καθήκον Αστυνομικούς με καταθέσεις στεφάνων, εκ μέρους της Κυβέρνησης, η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Αικατερίνη ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος κ. Μιχαήλ ΛΑΔΟΜΕΝΟΣ και εκ μέρους των πολιτικών κομμάτων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θοδωρής ΔΡΙΤΣΑΣ, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεράσιμος ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ, ο εκπρόσωπος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Δήμος ΓΟΓΟΛΟΣ, ο εκπρόσωπος του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κ. Γιώργος ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ και ο  βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΙΚΗΣ.

                         IMG 9085 1024x768IMG 9090 1024x768

Επίσης, στεφάνια κατέθεσαν οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, ήτοι, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Ευάγγελος ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Ιωάννης ΚΑΡΑΠΑΤΑΚΗΣ, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Γεώργιος ΚΟΛΟΒΟΣ, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. κα Καλλιόπη ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗ, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης ΚΑΤΣΙΑΜΑΚΑΣ και ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Γρηγόριος ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ.

Εκ μέρους, τέλος, της Περιφέρειας Αττικής, στεφάνι κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Αθανάσιος ΑΛΕΞΙΟΥ.

Με την παρουσία τους τίμησαν της Ημέρα Μνήμης, ο γραμματέας Προστασίας του Πολίτη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Στάθης ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασίλειος ΝΤΟΥΜΑΣ, ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑΣΥ κ. Χάρης ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ, οικογένειες και συγγενείς των αδικοχαμένων συναδέλφων μας, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων και φορέων εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικών.

Οι Πρωτοβάθμιες Οργανώσεις, πραγματοποίησαν ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης σε άλλες εκκλησίες και σε Αστυνομικά Μέγαρα, όπου ανά τη χώρα έχουν κατασκευαστεί Μνημεία Πεσόντων Αστυνομικών.

 

2017 10 poaxia poasy

 

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...