Συνάντηση Ομοσπονδιών με τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων

SA me POMENSΧθες, 13 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κας ΒΡΑΚΑ Στέλλας και αντιπροσωπείας των Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία αποτελείτο από τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο Οικονομικών ΠΟΑΣΥ, κ.κ. ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ Γρηγόριο και ΠΑΝΤΑΖΗ Βασίλειο, Πρόεδρο ΠΟΕΥΠΣ, κ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ Δημήτριο, Πρόεδρο ΠΟΕΠΛΣ, κ. ΔΡΙΒΑΚΟ Γεώργιο και μέλη ΔΣ, καθώς και τον Γραμματέα θεμάτων ΕΜΘ ΠΟΜΕΝΣ κ. ΚΑΣΙΔΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη.

Η παραπάνω συνάντηση έλαβε χώρα έπειτα από αίτημα των Ομοσπονδιών μας και υποβολής σχετικού υπομνήματος για το θέμα της επιβεβλημένης επέκτασης των μάχιμων Υπηρεσιών, οι οποίες, καίτοι είναι μάχιμες, από το 2002 δεν αντιμετωπίζονται ως τέτοιες συνταξιοδοτικά. Επίσης, με το εν λόγω υπόμνημα προτάθηκε η επέκταση του χρόνου που λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο σε όλες τις Υπηρεσίες των Σωμάτων, προκειμένου να τύχουν ίσης μεταχείρισης οι συνάδελφοι, οι οποίοι, ενώ έχουν οργανική θέση σε μη μάχιμες Υπηρεσίες, παρέχουν, είτε συνεχόμενα είτε μεμονωμένα, υπηρεσίες ή/και συνδράμουν - με τον αντίστοιχο τρόπο - σε μάχιμες Υπηρεσίες.

Εξ αφορμής της ως άνω επικαιροποίησης των μάχιμων Υπηρεσιών, έγινε υπενθύμιση από μέρους μας της αδυναμίας αναγνώρισης της Μάχιμης Πενταετίας από τους συνάδελφους που έχουν καταταγεί στα Σώματα μετά την 01-01-2011 (ν.3865/2010) και ζητήσαμε, για μία ακόμη φορά, την όμοια αντιμετώπιση στους χρόνους που δύναται να αναγνωρίσουν όλοι οι συνάδελφοί μας, πόσο μάλλον, όταν αυτοί οι χρόνοι σχετίζονται άμεσα με τα ιδιαίτερα και επικίνδυνα χαρακτηριστικά της εργασίας μας.

Από την πλευρά της η κα Γενική Γραμματέας, αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματός μας για επικαιροποίηση των Υπηρεσιών που ο χρόνος τους λογίζεται αυξημένος στο διπλάσιο και μας ζήτησε περαιτέρω στοιχεία που αφορούν το καθεστώς παροχής της εν λόγω υπηρεσίας, τα οποία και θα αποσταλούν άμεσα. Παράλληλα, τόσο η ίδια όσο και οι συνεργάτες της (υπηρεσιακά στελέχη του ΕΦΚΑ), μας ενημέρωσαν ότι θα εστιάσουν και στην παραπάνω ανισότητατων στελεχών που κατετάγησαν μετά την 01-01-2011, πλην όμως, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά και άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων του Δημοσίου Τομέα.