Ημερολόγιο

Μάρτιος.2019
19
Τρίτη
08:45
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 7

Εβδομάδα 83

Μήνας 1330

Σύνολο 276802

Το περιοδικό μας...

Επιστολή Π.Ο.ΑΞΙ.Α. προς τον Πρόεδρο του ΟΠΑΔ

 

Κύριε Πρόεδρε,


Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το σύνολο σχεδόν των Ιατρικών Συλλόγων της Χώρας μας, έχουν προχωρήσει στην αναστολή της εκτέλεσης των συμβάσεων με τον ΟΠΑΔ -οργανισμό στον οποίο προΐσταστε- μέχρις ότου εξοφληθούν οι μέχρι σήμερα οφειλόμενες αμοιβές, προς τους ιατρούς-μέλη τους. Συνέπεια των αποφάσεων αυτών, οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ υποχρεούνται πλέον να καταβάλλουν οι ίδιοι στους ιατρούς τις προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.


Το γεγονός αυτό όπως είναι επόμενο, θίγει άμεσα χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ μεταξύ των οποίων και τα μέλη μας, αξιωματικούς και ανθυπαστυνόμους της Ελληνικής Αστυνομίας,  που ως υπάλληλοι του στενού Δημόσιου Τομέα είναι δικαιούχοι της υπό του ΟΠΑΔ παρεχόμενης περίθαλψης.  Αυτό μάλιστα συμβαίνει σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, καθώς συμπιέζονται όχι μόνο οι μισθοί μας, αλλά και οι δαπάνες και τα πάσης φύσεως έξοδα αυξάνονται διαρκώς, με αποτέλεσμα να αδυνατούμε πλέον να ανταποκριθούμε και σε αυτές ακόμη τις στοιχειώδεις οικογενειακές μας υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα δε, οι μηνιαίες παρακρατήσεις από τη μισθοδοσία υπέρ του ΟΠΑΔ, συνεχίζουν να γίνονται κανονικά σε όλα τα μέλη μας, χωρίς όμως ουσιαστικά να έχουν κανένα αντίκρισμα αφού οι εκ του νόμου και ειδικότερα συμφωνά με το άρθρο 1§2 της υπ΄ αρ. οικ.2/7029/0094 (ΦΕΚ Β΄ 213/17.02.2005) υπουργικής απόφασης, παροχές του ΟΠΑΔ ουσιαστικά δεν υφίστανται.
Για το λόγο αυτό, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και σας καλούμε, να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο μείζον αυτό πρόβλημα που έχει ανακύψει, άλλως, σας γνωρίζουμε ότι θα ασκήσουμε όλα τα εκ του νόμου προβλεπόμενα δικαιώματα μας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών μας, προσφεύγοντας αν χρειασθεί και στη δικαιοσύνη.
Η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία στην οποία κοινοποιείται το παρόν,  παρακαλούνται να συμβάλλουν από την πλευρά τους -έχοντας ηθική υποχρέωση- στην επίλυση του εν λογω προβλήματος  που ταλανίζει το αστυνομικό προσωπικό του οποίου προΐστανται.


ds  poaxia no sfragides

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...