Αποτελέσματα Διοικητικού Συμβουλίου Π.Ο.ΑΞΙ.Α. 17/04/2019

IMG 9799 800x600Στην Αθήνα στις 17 Απριλίου 2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

α.  Συζήτηση για τις συνδικαλιστικές άδειες των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας.

β. Έγκριση δαπάνης διαμόρφωσης παρτεριού στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας.

γ. Απόφαση για την κράτηση έκτακτης εισφοράς με τη μισθοδοσία του Μαΐου από μέλη της Ομοσπονδίας μας, κατόπιν και δικής τους επιθυμίας, προκειμένου όπως καλυφτούν έξοδα νομικής τους προστασίας.

δ. Καθορισμός διεκδικητικού πλαισίου έτους 2019, σύμφωνα με το ψήφισμα του 29ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου.

ε.   Οποιοδήποτε άλλο θέμα ήθελε προκύψει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ή προταθεί από μέλος του Δ.Σ.

Μετά από διεξοδική συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε:

Α) Οι συνδικαλιστικές άδειες των μελών του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας που έχουν ζητηθεί από την κα Υπουργό, όπως άλλωστε γίνεται από την ήμερα της ίδρυσης της Ομοσπονδίας έως σήμερα, δεν έχουν ακόμα τύχει έγκρισης. Ευελπιστούμε στη σύντομη και έγκαιρη απάντηση, ώστε τα μέλη του Δ.Σ. να μην έχουν πρόβλημα συμμετοχής στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. αφενός και αφετέρου να μην υπάρξει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία της Ομοσπονδίας με ότι αυτό συνεπάγεται στην διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών συμφερόντων των μελών μας, όπως ρητά ορίζεται στον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982.

Β) Την έγκριση της έκτακτης εισφοράς 30€ με την μισθοδοσία του μηνός Μαΐου, για τα μέλη εκείνα της Ομοσπονδίας μας, που έχουν ομαδικό συμβόλαιο νομική προστασίας σε ιδιωτική εταιρία, κατόπιν και δικής τους επιθυμίας.

Γ) Την άμεση υλοποίηση των αιτημάτων του Ψηφίσματος του 29ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου μας με προτεραιότητα την άμεση σύσταση Επιτροπής στο Α.Ε.Α για την εξέταση των στρεβλώσεων του βαθμολογίου αναφορικά με τη κατοχύρωση της 35ετής τουλάχιστόν παραμονής στο Σώμα, σε συνάρτηση με την ασφαλιστική νομοθεσία για τους Αξιωματικούς της Σ.Α.Ε.Α [αποφυγή πρόωρης αποστρατείας], ιδιαίτερα για τους αποφοιτήσαντες από το έτος 1999 και εντεύθεν, όπου το πρόβλημα πλέον είναι μείζον.

IMG 9783 800x600Συζητήθηκε επίσης η πρόταση μας προς την Υπουργό για την αναγνώριση δύο (2) επιπλέον ετών μάχιμης υπηρεσίας για όσους συμπληρώνουν 35 πραγματικής υπηρεσίας στο Σώμα. Η ανωτέρω πρόταση είχε κατατεθεί στην Υπουργό κα ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ κατά την τελευταία συνάντησή μας και απ’ ότι έχουμε πληροφορηθεί βρίσκεται προς επεξεργασία στην νομικές υπηρεσίες του Α.Ε.Α. Προς τούτο αποφασίστηκε να υπάρξει και νέα παρέμβασή μας.

Δ) Από τον νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας μας κ. Ρήγα ΜΠΑΡΜΠΟΥΡΗ, έγινε ενημέρωση του Δ.Σ. για την πορεία των προσφυγών, αναφορικά με τα δώρα (εορτών και αδείας) και αυτών που έχουν γίνει στο ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα του νέου μισθολογίου. Ακόμη υπήρξε ενημέρωση σχετικά με την προσφυγή μας στην επιτροπή συμμόρφωσης του ΣτΕ όσον αφορά τη μερική συμμόρφωση της κυβέρνησης στην απόφαση του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον ν.1337/2012, απ’ όπου αναμένεται το προσεχές διάστημα η σχετική απόφαση.

Ε) Το προβλήματα και οι δυσλειτουργίες που έχουν παρατηρηθεί σε όλες τις υπηρεσίες της Επικράτειας, από την εφαρμογή του σχεδίου αστυνόμευσης «ΠΕΡΣΕΑΣ». Προς τούτο αποφασίστηκε να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση του κ. Αρχηγού σε συνάντηση μας που άμεσα θα ζητηθεί προς τούτο.

ΣΤ) Ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, έθεσε υπ’ όψιν του ΔΣ την από 17/4/2019 ανακοίνωση της συνδικαλιστικής παράταξης Α.ΚΙ.Δ.Α., όπου γίνεται λόγος για διαδικασίες «πίσω από κλειστές πόρτες» κατά τη διαμόρφωση και υιοθέτηση του Ψηφίσματος του 29ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου και συγκεκριμένα σχετικά με τη θέση της Ομοσπονδίας για κατάργηση της δυνατότητας ύπαρξης παραταξιακών ψηφοδελτίων. Χαρακτήρισε δε την ανακοίνωση, αυτή, απαράδεκτη και προσβλητική τόσο για την ιστορία της ΠΟΑΞΙΑ όσο και για το Προεδρείο του Συνεδρίου αλλά και του Δ.Σ.. Το σύνολο των προτάσεων του Ψηφίσματος έτυχε καθολικής αποδοχής και είναι απορίας άξιος ο λόγος έγερσης τέτοιου ζητήματος 4 ολόκληρους μήνες μετά από τη δημοσίευση του Ψηφίσματος αυτού, πολλώ δε μάλλον όταν το αναφερόμενο στο Ψήφισμα θέμα αποτελεί θέση της Ομοσπονδίας ήδη από το 27ο Συνέδριο της κατά το έτος 2016. Οι διαδικασίες «πίσω από κλειστές πόρτες» δεν υπήρξαν ποτέ πρακτική της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. και τυχόν τέτοιοι ισχυρισμοί μπορούν να χαρακτηριστούν επιεικώς ατυχείς, ανεδαφικοί και μη δεκτικοί περαιτέρω σχολιασμού.

IMG 9785 800x600Ζ) Τέλος, αναφορικά με το επίμαχο βιντεοκλίπ του ΑΕΑ εν’ όψει των ημερών του Πάσχα, ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε και ζητεί την απόσυρσή του, διότι πρόκειται για μία ατυχή και κακόγουστη παρουσίαση, η οποία «δίκην» αυτοσαρκασμού, παρουσιάζει μια Αστυνομία παρελθόντων ετών που ουδεμία σχέση έχει με το σημερινό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία αποτελείται από στελέχη με υψηλή πανεπιστημιακή μόρφωση και άριστη επαγγελματική ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Ομοσπονδία μας παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη των ζητημάτων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και απαιτεί από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία την άμεση υλοποίηση τους, όπως άλλωστε είχαν δεσμευτεί, για να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο της επανάληψης αστείων δικαιολογιών. Η παρατηρούμενη, ως τώρα αδράνεια στα θέματά μας, αγγίζει τα όρια της αδιαφορίας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει επίκληση, ως δικαιολογίας, ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, διότι για άλλες περιπτώσεις η κυβέρνηση επιδεικνύει και σπουδή και ζήλο προώθησης και επίλυσης τους.

Τα αιτήματα είναι γνωστά. Γνωστές και οι δεσμεύσεις. Δεν θα ανεχθούμε καμιά παράταση στην αγωνία των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας!

2014 poaxia no ypografes