Ημερολόγιο

Απρίλιος.2024
18
Πέμπτη
05:34
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 31

Εβδομάδα 943

Μήνας 4142

Σύνολο 474902

Το περιοδικό μας...

Δήλωση συμπαράστασης στον Πρόεδρο του ΣΕΦΕΑΑ κ. Βασίλειο ΝΤΟΥΜΑ

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον πρόεδρο του ΣΕΦΕΕΑ κ. Ντούμα Βασιλείου, εις βάρος του οποίου διενεργείται πειθαρχική έρευνα για το περιεχόμενο των δηλώσεών του μετά την απαγόρευση της εκδήλωσης που είχε προγραμματίσει η ΠΟΑΣΥ, στην Πλατεία Εξαρχείων, την 29η Ιουνίου 2017.

Ο συνάδελφός μας, και επί σειρά ετών πρόεδρος του σωματείου των Ειδικών Φρουρών, είναι γνωστός για τη μαχητικότητά του και για την εύστοχη ρητορική που χρησιμοποιεί για τη διατύπωση των θέσεών του, οι οποίες κινούνται πάντα στο πλαίσιο της ευπρέπειας του δημόσιου λόγου. Στην προκειμένη περίπτωση, θεωρούμε ότι η ηγεσία αναζητά, επί ματαίω,  δηλώσεις που θα της επέτρεπαν να διατείνεται ότι ο συνδικαλισμός έχει εκτραπεί της πορείας του και άρα δικαιολογημένα να διατάσσει πειθαρχικές διώξεις, με προφανή όμως σκοπό την υποστολή της σημαίας του αγώνα μας.

Είναι απορίας άξιον η σπουδή της πειθαρχικής δίωξης αυτής και από την άλλη η εκκωφαντική σιωπή για τις δημόσιες τοποθετήσεις Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας που αυθαίρετα, και μάλιστα αυτοπροσδιοριζόμενος, ως εκπρόσωπος των ΛΟΑΤ αστυνομικών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ανέφερε ότι 9.000 Έλληνες αστυνομικοί που ανήκουν στην ίδια κατηγορία με αυτόν, κρύβονται διότι δεν αναγνωρίζονται τα δικαιώματά τους.

Αναρωτιόμαστε, αν οι δημόσιες αυτές τοποθετήσεις που γίνονται με την άδεια της ηγεσίας, για άλλο όμως σκοπό, και η οποία αρχικά δεν την είχε χορηγήσει, αλλά άγνωστο πώς στη συνέχεια την ενέκρινε, και που έχουν προκαλέσει την οργή και τη μήνιν των συναδέλφων μας, γιατί δεν χρήζουν ούτε καν κλήσης για παροχή εξηγήσεων;

Σε κάθε περίπτωση, καλούμε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα να δώσει εντολή για την παύση της πειθαρχικής έρευνας του προέδρου του ΣΕΦΕΑΑ, όχι ως δείγμα μεγαλοψυχίας, αλλά ως αυτονόητη εφαρμογή των δημοκρατικών αρχών που πρεσβεύει ως υπουργός μιας αριστερής κυβέρνησης που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι ήταν υπέρ των συνδικαλιστικών ελευθεριών στα Σώματα Ασφαλείας και γενικότερα υπέρ του ακηδεμόνευτου και ανεξάρτητου συνδικαλισμού των εργαζομένων. Η ενδεχόμενη υπερβολή στις όποιες συμπεριφορές, δεν αποτελεί ουσιαστικό επιχείρημα για αντιδημοκρατικές αποφάσεις, αλλά σημείο αδυναμίας της εξουσίας, η οποία θα κριθεί στο τέλος της θητείας της για την αποτελεσματικότητά της στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν το σώμα και τους συναδέλφους και όχι από τις διώξεις των συνδικαλιστών.

Τέλος, δηλώνουμε ότι καμία πειθαρχική δίωξη δεν μας πτοεί και δεν πρόκειται να φιμώσει το δημόσιο λόγο μας, πολύ δε περισσότερο τη συνδικαλιστική μας δράση. 

2014 poaxia no ypografes

 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...