Ημερολόγιο

Μάιος.2017
29
Δευτέρα
00:06
BuaXua Calendar

Επισκέπτες

Σήμερα 0

Εβδομάδα 0

Μήνας 4689

Σύνολο 210151

Το περιοδικό μας...

Χαιρετισμός Προέδρου ΠΟΑΞΙΑ στο 18ο Συνέδριο Π.Ο.Α.Σ.Α.

poaasa1SmallΑγαπητοί Συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Απόστρατων Αστυνομικών,

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παραβρεθώ και να χαιρετήσω τις εργασίες του συνεδρίου σας, κάτι που καταδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, αφενός, δρώντας από κοινού για την επίλυση κοινών θεμάτων, αλλά και την προσωπική αίσθηση αλληλοεκτίμησης και αμοιβαίας εμπιστοσύνης, που υπάρχει, με δεδομένο ότι σχεδόν με όλους σας έχουμε μια κοινή πορεία είτε υπηρεσιακή είτε συνδικαλιστική.

Η παρουσία μου εδώ δεν αποτελεί μια τυπική υποχρέωση απέναντί σας, στο πλαίσιο της ιδιότητάς μου, αλλά είναι βαθιά μου πεποίθηση ότι δεν πρέπει να αποκόπτονται οι κοινοί δεσμοί με τους απόστρατους. Θεωρώ εξαιρετική τιμή να απευθύνομαι σε ανθρώπους που λάμπρυναν και τίμησαν με την πολυετή υπηρεσία τους τις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας και οι οποίοι σήμερα αποτελούν τους ακάματους αγωνιστές, συμπαραστάτες και συνδιαμορφωτές ενός κοινού  αγωνιστικού μετώπου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.

Περισσότερα...

O Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ στον ΣΚΑΪtv "Αταίριαστοι" για το νέο μισθολόγιο και το χθεσινό Συμβούλιο Μεταθέσεων

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΞΙΑ κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας στην  εκπομπή "Αταίριαστοι" του ΣΚΑΪtv για το νέο μισθολόγιο και για το έκτακτο χθεσινό Συμβούλιο Μεταθέσεων.
POAXIA logo
 
 

Τοποθέτηση του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ στην Επιτροπή της Βουλής για το νέο μισθολόγιο 16-05-2017

2017 05 16 Epitropi Voulis gia misthologioΠριν ένα χρόνο τέτοια εποχή ήμασταν ξανά εδώ με αφορμή την ψήφιση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, του γνωστού νόμου Κατρούγκαλου, όπου είχαμε κληθεί μια μέρα πριν να καταθέσουμε τις θέσεις μας. η ιστορία δυστυχώς επαναλαμβάνεται, καθώς για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση φέρνει ένα τόσο σοβαρό νομοσχέδιο όπως είναι αυτό για το μισθολόγιό μας που θα σημαδέψει τις ζωές όλων μας αλλά και τις επόμενες γενιές αστυνομικών, με τη μορφή του κατεπείγοντος. Ενώ όφειλε για το μείζον αυτό θέμα να διασφαλίσει τη διαβούλευση όπως μας υπόσχονταν τα στελέχη της, τελικά έγινε το ακριβώς αντίθετο και καλούμαστε εμείς σήμερα να σας εξηγήσουμε εσπευσμένα και σε πέντε λεπτά πού διαφωνούμε και πού συμφωνούμε.

Επομένως καταγγέλλω τη μεθόδευση αυτή που έγινε εις βάρος μας ως θεσμικών προσώπων, αλλά και εις βάρος των χιλιάδων μελών που εκπροσωπούμε.

Ερχόμενος τώρα στο περιεχόμενο των υπό ψήφιση διατάξεων έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Για πρώτη φορά πλέον δεν μπορεί να μιλάμε για ειδικό μισθολόγιο αλλά για ένα μισθολόγιο - αντιγραφή του μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων, με κάποιες μικρές διαφορές που υποτίθεται έχουν προσαρμοστεί στα δεδομένα των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων. Η ιδιαιτερότητα και η επικινδυνότητα του επαγγέλματός μας που υπαγορεύει την θεσμοθέτηση ενός πραγματικά ειδικού μισθολογίου δεν ελήφθη υπόψη.

Περισσότερα...

Αποτελέσματα εργασιών συνεδρίασης έκτακτου Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΞΙ.Α. στη Θεσσαλονίκη

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.ΑΞΙ.Α.


Ενόψει της διαδικασίας της κατεπείγουσας ψήφισης του σχεδίου νόμου στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις του νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνεδρίασε χθες εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την αποτίμηση των νέων ρυθμίσεων και την λήψη αποφάσεων όσον αφορά την άμεση αντίδρασή μας.

Περισσότερα...

Εορτασμός της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Ειρήνης, Προστάτιδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.

DSCN0180 1280 960Στην εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5/5/2017 προς τιμήν  της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, προστάτιδος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, συμμετείχε η Ομοσπονδία μας δια του Γενικού Γραμματέα Ανδρέα Γ. Βέλλιου.
 
Στα πλαίσια της εκδηλώσεως, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών στον αύλειο χώρο της π. Σχολής Αξιωματικών τη παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου κ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα, του Προϊσταμένου Επιτελείου Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, ανωτάτων και ανωτέρων Αξιωματικών, εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργανώσεων εν ενεργεία και αποστρατεία αστυνομικών καθώς και των οικογενειών τους.
 
Η Μεγαλομάρτυς Αγία Ειρήνη, ήταν η προστάτιδα του Σώματος της Ελληνικής Χωροφυλακής έως το 1984, χρονιά που ενοποιήθηκε με το Σώμα της Αστυνομίας Πόλεων, για να ιδρυθεί το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Περισσότερα...

Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ στην παρουσίαση βιβλίου του Επίτιμου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστασίου Δημοσχάκη 3/5/2017

DSCN0161 800 600Μακαριότατε,
κ. Πρόεδρε
κ. Υπουργέ
κ. Αρχηγέ
κ. Πρόεδρε της ΠΟΑΣΥ
κ. Πρόεδροι των Συνδικαλιστικών οργανώσεων,
Κυρίες και Κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποτελεί εξαιρετική τιμή για μένα αλλά και για την Ομοσπονδία και τους αξιωματικούς του Σώματος που εκπροσωπεί, η πρόσκληση να συμμετάσχω στην παρουσίαση του βιβλίου σας «Από τον Έβρο... στην Κατεχάκη», για δεύτερη φορά από την έκδοση του βιβλίου που όπως γνωρίζω έχει μια εξαιρετική ανταπόκριση και όχι μόνο στις τάξεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την πρώτη φορά βρεθήκαμε στην ιδιαίτερη πατρίδα σας, στην ακριτική μας Θράκη και τώρα εδώ στην πρωτεύουσα της χώρας και μάλιστα υπό την αιγίδα των δυο Ομοσπονδιών των αστυνομικών, της ΠΟΑΞΙΑ και της ΠΟΑΣΥ.

Περισσότερα...

Ομιλία του Προέδρου της ΠΟΑΞΙΑ στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής 04-04-2017

20170404 103445 800 450Οι Γενικές συνελεύσεις των Πρωτοβαθμίων Ενώσεών μας είναι η κορυφαία εκδήλωση δημόσιου λόγου και προβληματισμού και συμμετοχής των απλών μελών που μέσα από αυτές τις δημοκρατικές διαδικασίες ελέγχονται τα πεπραγμένα της διοίκησης και τίθενται τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη μας και ταυτόχρονα καθορίζονται οι νέοι στόχοι για το επόμενο διάστημα.

Για μένα αποτελεί, ως ένα από τα αρχαιότερα εν ενεργεία μέλη της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, ιδιαίτερη χαρά και τιμή η παρουσία μου και ο χαιρετισμός μου από αυτό εδώ το βήμα. Την Ένωση Αξιωματικών Αττικής την έχω υπηρετήσει από τη θέση του ΓΓ επί έξι συναπτά έτη και πέραν του ότι είμαι συναισθηματικά δεμένος με αυτή, ως η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια συνδικαλιστική ένωση της χώρας μας, με ενδιαφέρει και παρακολουθώ στενά την δραστηριότητα και την πορεία της.

Το γεγονός ότι σήμερα, στη Γενική Συνέλευση βρίσκονται παρόντες τόσο εκπρόσωποι της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας όσο και σύσσωμο το ΔΣ της ΠΟΑΞΙΑ καθώς και σχεδόν όλοι οι πρόεδροι των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων, πέρα από το κύρος που προσδίδει στις εργασίες η παρουσία όλων, πιστοποιεί και το ενδιαφέρον για όσα συζητηθούν και κυρίως για τα συμπεράσματα στα οποία θα καταλήξει η Συνέλευση. Διότι αναμφίβολα θα μας δοθεί η δυνατότητα - και νομίζω ότι είναι αναγκαίο- να γίνει μια συνολική αποτίμηση του συνδικαλιστικού μας αγώνα τους τελευταίους μήνες αλλά και να χαράξουμε τις προτεραιότητες βάσει των οποίων θα κινηθούμε από δω και πέρα.

Περισσότερα...

Προσφορά της Eurobank για τα Σώματα Ασφαλείας

Σας επισυνάπτουμε την πρόταση της Eurobank αναφορικά με το νέο πρόγραμμα προνομίων «ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΜΜΑΧΟΙ», το οποίο διαμορφώθηκε αποκλειστικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων & των Σωμάτων Ασφαλείας. 

Εύρεση

Τα βιβλία μας...

Οι εφημερίδες σήμερα...